Utställning

På sidan Utställningar ser du de utställningar som har onlineanmälan och som du kan anmäla till just nu.

När du klickar på knappen ”Anmäl” intygar du att du respekterar och följer FIFes och SVERAKs stadgar och regler samt att du har tagit del av informationen i klubbens officiella utställningsinbjudan. 

Utställningsdatum finns även i SVERAKs utställningskalender och när officiell utställningsinbjudan är klar finns länk “till inbjudan” (går till klubbens hemsida). Inbjudan innehåller all information om utställningen; inbjudna domare, anmälningsavgifter, lokal, incheckningstider med mera. 

För att anmäla katt till utställning ska du vara huvud- eller familjemedlem i en SVERAK-klubb samt huvudägare av katten som anmäls. För att få delta vid utställning ska raskatten ha en certifierad SVERAK-stamtavla och huskatten ska ha ett av SVERAK utfärdat huskattbevis.

Kontroll före anmälan

För att det ska bli korrekta uppgifter för dig och katten – vid anmälan och för kommande kontakt med klubben – är det viktigt att du kontrollerar följande innan du gör din anmälan:

Kontaktuppgifter
Kontrollera att adress, e-post och telefonnummer stämmer. Vill du ändra – läs mer under fliken “Min sida”.

Utställningskatt
För att katten ska vara tillgänglig för anmälan när du klickar på “Anmäl” under Utställningar ska den vara SVERAK-registrerad och noterad som “utställningskatt”. Läs mer under fliken “Katter”.

Kastrat
Har katten blivit kastrerad kan du som loggar in med BankID ändra detta – läs mer under fliken “Katter”. Har din katt erhållit premiertitel som blivit registrerad i SVERAKs databas (kontrollera titlar i FindUs) blir kastratstatus uppdaterad med automatik (senast dagen efter ändring skett i databasen).

Vid ändring till kastrat slår inte detta igenom på utställningar du redan har anmält till – meddela ev. kastreringsstatus till utställningsarrangerande klubb så katten hamnar i rätt utställningsklass.

Katten ska tävla i rätt färg!
Det är ditt ansvar att se till så att din katt tävlar i rätt klass och färg! Katt tävlar den i den färg (fenotyp) som är registrerad i SVERAKs stambok.

Är katten registrerad med fel färg – och du planerar att anmäla den till utställning – sänd in underlag och beställ ersättningsstamtavla snarast! Det räcker alltså inte att få en färgbedömning gjord på en utställning för att färgen ska anses vara ändrad till nästkommande utställning – korrekt färg ska vara registrerad i SVERAKs stambok. Läs hur du beställer ersättningsstamtavla

Anmäl till utställning

För att anmäla väljer du den klubb och utställning som du vill att din katt ska delta på och klickar på knappen “Gå till anmälan” (gör du anmälan via mobil klickar du på klubbens namn).

När du gjort detta kommer du till en ny sida och under rubriken “Om utställningen” kan du läsa en mer detaljerad information om utställningen. Under rubriken “Mina utställningskatter” kan du se de katter du noterat som utställningskatt och här väljer du den/de katter du vill anmäla.

Under rubriken “Klasser” väljer du den eller de klasser som din katt ska ställas ut i samt vilken dag som anmälan gäller – Dag 1 = lördag och Dag 2= Söndag. Du får endast välja de klasser som finns som valbara i den lista (“dropdown”) som visas när du klickar i “klassrutan”. Läs mer om utställningsklasser.

Är din katt kastrerad och du ser endast klasser för fertila katter? Läs högre upp – under rubriken “Kontroll före anmälan” hur du ändrar till kastratstatus.

Vill du att katten ska dela bur med annan katt – skriv den/de katternas regnummer och namn under rubriken “Delad bur”.

Klicka på “Anmäl” för varje katt du vill anmäla till utställningen. När detta är gjort är det dags att betala din katts anmälningsavgift till arrangerande klubb. Anmälan är bindande och detta innebär att du kan bli betalningsskyldig om du inte avanmäler en anmäld katt i tid.

Observera att om du behöver göra ändringar på din katt efter att du tryckt på knappen anmälan så måste du meddela utställningsarrangören snarast via e-post.

Bekräftelse

När du får bekräftelsen från utställningsarrangören – kontrollera att alla uppgifter stämmer. Om bekräftelse uteblir – kontakta utställningsarrangören.

Du kan få bekräftelse på två olika sätt. Antingen via ett mail eller så kan du se det i Mina sidor (lite nytt från 2024) via den utställning du anmält till.

Om du gör ändringar – kontrollera att alla ändringar är gjorda när du kommer till utställningen på morgonen.

Lycka till på utställningen!

Rulla till toppen