Mina sidor (MinaKatter)

  1. Gå till minakatter.sverak.se och klicka där på knappen “På denna enhet”.
  2.  Klicka nu på knappen “Öppna BankID”.
  3.  BankID öppnas nu automatiskt och du får nu verifiera att du ska logga in.
  4. När du godkänt inloggningen behöver du nu växla tillbaka till webbläsaren.
  5. Du hamnar nu som inloggad på startsidan i Mina sidor.

Det är viktigt att du använder dig av mobilens standardwebbläsare när du ska logga in på Mina sidor. Har du t ex laddat ner en webbläsare (t ex Google Chrome) och vill använda den, så behöver du ange den som standardwebbläsare i inställningarna för din mobil. Annars blir det felmeddelanden (pga säkerhetskrav från BankID).

  1. Gå till minakatter.sverak.se
  2.  Klicka på knappen “På en annan enhet (QR Kod)”.
  3. Öppna BankID på din mobil och klicka på knappen “Skanna QR-kod”.
  4.  Rikta kameran mot QR-koden på datorskärmen och godkänn inloggningen.
  5. Du loggas nu in på datorn och hamnar på startsidan i Mina sidor.

Nej, det behöver man inte vara. Mina sidor är tillgängligt för alla som har katt registrerad hos oss, antingen i stamboken eller i vårt ID-register, samt har ett personnummer sparat på sitt konto hos oss och därmed kan logga in med BankID. Medlemmar har dessutom en utökad meny när man loggat in. Med fler funktioner såsom nedladdning av blanketter, anmälning till utställning, annonseringsmöjligheter  mm. Medlemmar kan även skapa inloggning med e-post/medlemsnummer.

Du som inte är medlem kan se och hantera viss information för dig och katt. Du kan t ex göra ägarändring online, lägga till bild på katten, markera katt som avliden mm.

Du blir heller inte automatiskt medlem om det genomförs en ägarändring och du är nya ägaren. Medlemskap är något man ansöker om direkt till någon av våra anslutna kattklubbar.

Den är synlig för de som är registrerade medlemmar. Och har du nyligen ansökt/betalt för ett medlemskap så får du vänta tills du fått bekräftelsemejlet innan den menyn blir synlig för dig och du kan komma åt de blanketter vi flyttat in dit. 

När nuvarande ägare startar ägarbytet inne i Mina sidor så anger personen ditt personnummer. Har du sedan tidigare inget konto (med personnumret sparat) så skapas då ett nytt konto till dig automatiskt. Du kan då direkt logga in med Bank-Id och efter att du fyllt i dina kontaktuppgifter skickas du till sidan för godkännandet av ägarbytet. SVERAK lägger inte upp konton på förhand.

Ta gärna en titt på videon som visar hur ett ägarbyte går till om du känner dig osäker.

De fält du själv kan uppdatera kommer man åt via knappen “ÄNDRA UPPGIFTER”. Det gäller både för dina och dina katters uppgifter. Och i mobilen ser knappen lite annorlunda ut, då det istället är ett blå ruta med kugghjul i.

Ändra uppgifter

Rulla till toppen