Certifiering

En SVERAK-ansluten uppfödare är en representant för förbundet och många gånger den första kontakten en kattköpare har med SVERAK. Vi vill därför öka statusen och ge förbundets uppfödare möjlighet att synliggöra sin nivå av kunskap och erfarenhet som borgar för köptrygghet och kvalitet.

“Under förutsättning att stamnamnets huvudinnehavare fullföljt och klarat UppfödarEttans test. Om ett stamnamn har fler innehavare så kan även de certifiera sig, men för att stamnamnet ska kunna nyttja de förmåner som ges vid certifiering måste huvudinnehavaren av stamnamnet vara certifierad. Publicering av Certifierade uppfödare finns på SVERAKs hemsida.”

Aktiva stamnamn >>

Från 1 november 2022 så kan du som är uppfödare ansöka om certifiering och avgiften är 550 kr. Betalning sker till SVERAKs bankgiro 630-2962 eller så kan man swisha till 123 280 42 35. Betalning sker innan ansökan fylls i och du behöver även ha en kvittokopia tillgänglig (printscreen/skärmdump t ex). 

Använd knappen nedan för att komma till vårt webbformulär och fylla i din ansökan om certifiering.

Du ska visa att du uppfyller kraven och visa vilka valbara kriterier som du uppfyller. Här kan du behöva begära ett intyg från din klubb eller annan klubb om du ansvarat för utställningssekretariat eller varit utställningskommissarie.

Tänk på

Din ansökan om certifiering går via din kattklubb. Kom ihåg att bifoga kvittokopia på betalningen i formuläret. Det tar ca 6-7 arbetsdagar från det att kansliet fått  in att din ansökan är kontrollerad och godkänd av din klubb tills du är certifierad.

För att underlätta för avelssekreterare bör du märka de dokument du ska använda för certifieringen med aktuellt nr i listan nedan. Förbered gärna det innan du går vidare till formuläret/ansökan.

För att kunna ansöka så krävs det att du uppfyller nedanstående krav:
Du ska dessutom uppfylla minst 5 av följande valbara kriterier:
Rulla till toppen