Nytt i våra IT-system

Mina sidor (MinaKatter)

Mina sidor, där du hanterar viss information om dig och dina katter. Det är också här du gör ägarändring online. Våra medlemmar har här ytterligare funktioner och tillgångar, såsom stambokföring av kull online, avtalsblanketter, anmälan till utställning, annonsering på köpakatt.se etc. En sida som ständigt utvecklas.

Ändringslogg

240213 – En mindre uppdatering av kontroller kopplat till anmälningsformuläret samt förtydliganden av statusar (anmäld -> under behandling -> bekräftad).

231218 – Vi har nu uppdaterat Mina sidor med kommande regel 2/12 (från 1/1 2024) som fått ett liknande “varningssystem” som för 3/24. Nu visas en ikon för de som genomfört UppfödarEttan. Anmälningsformuläret till utställning är uppdaterat. Både utseendemässigt och med logik i bakgrunden.

230901 – Avelssekreterare får nu ett mejl när medlem betalar & skickar in ansökan om stambokföring online. Mejlet skickas till inrapporterad e-postadress i SESAM.

230824 – Uppdaterat inloggningen för mobilt BankID enligt krav som kommer 2024. Lagt till att mejl skickas ut till avelssekreterare gällande åtgärder som skapas för stambokföring av kull online. Mejl skickas nu även till kattägare som får åtgärd på uppladdat intyg.

230529 – Medlemmar har fått tillgång till ny flik där årets nr av Våra Katter kommer att bli läsbara digitalt.

221215 – Nu möts man av en startsida när man loggar in i Mina sidor. Det är på denna startsida man kommer få notiser i form av länk och en personlig engångskod till våra tester (stamnamnsansökan och UppfödarEttan). Möjlighet att betala för certifieringen finns nu i Mina sidor (enbart Swish). Vi har lagt till ytterligare kvitton, kurser & certifieringen. På sidan Uppfödarinfo visas nu också de kunskaper man skaffat sig inom förbundet.

221024 – Ny tjänst/funktion för att registrera katt som saknad via karta. Katten blir direkt sökbar på id-registret.se via karta, nu även med synlig profilbild. 

221013 – Nu finns möjligheten för ålänningar som har ett konto i svenska delen av Ålandsbanken att logga in med BankID. Man får då tillgång till alla funktioner som övriga som loggar in med BankID har. Meddela kansliet ert svenska personnummer för åtkomst.

221001 – Kurser, en ny flik har dykt upp för våra inloggade medlemmar (BankID) där man anmäler sig till befintliga kurser. Just nu UppfödarEttan och det läggs ut nya kurser så fort det finns kompletta kurser med ansvariga utbildare och bestämda dagar/tider.

220921 – Infört ett fliksystem på “Min sida” med syfte att dela upp informationsmängd. Kommer implementeras på fler sidor framöver. Även lagt till en rekommendation för de som använder sig av mejladresser hos @hotmail och @live om att byta för att säkerställa att våra mejlnotiser når fram. Vi har också förenklat inloggning med BankID för de som använder Mina sidor på mobilen, så att inloggningen nu sker lite mer automatiskt och användarvänligt när man klickar på den nya knappen (“Öppna BankID på denna enhet”) som dyker upp efter angivet personnummer.

220816 – De uppfödare som stambokför online och får en åtgärd av stambokförare vid granskningen i Mina sidor, får nu ett automatiskt bekräftelsemejl på att åtgärd krävs.  

220509 – Titlar visas nu korrekt på kattens profilsida. Två nya fält kopplat till uppfödarannonser på köpakatt.se (Facebook & Instagram). Ett hjälpmedel för 3/24 har lagts till som informerar när nästa kull kan födas. Stambokföring online har nu möjligheten att ange ID-nr på avkommor och därmed få med dom på stamtavlan.

211217 – Tillfälligt tagit bort miniatyrbilderna på katter i listorna/vyn på sidorna “Mina katter” och “Annonsera” för att förbättra laddningstiden, samt även snabbat upp sidan “Utställningar” (kodmässigt).

211214 – Tagit bort möjligheten att beställa ägarändringsblanketter i samband med stambokföring av kull online.

211210 – Möjlighet, som nuvarande kattägare, att avbryta pågående ägarändring.

210519 – Nu kan du stambokföra din kull online.

210201 – Publicerat nya funktionen ladda upp intyg, där man nu kan ladda upp hälso- och avelsintyg för införande i stamboken.

FindUs

SVERAKs stambok på nätet. Se alla stambokförda katter. Här kan du också använda vår provparning.

Ändringslogg

220222 – Vi har gjort ytterligare en uppdatering i FindUs som innebär att vi visar kattens gällande titlar i alla bilder. Samtidigt passade vi på att uppdatera sidan med avkommor så att avels- och hälsointyg även syns där. I bilden som visar kattens stamtavla har vi valt att dölja A-symbolen då vi inte anser att den är relevant att visa där.

220127 – Utökat infon i sökresultatet på startsidan. Även uppdaterat sidan för avkommor.

211201 – FindUs använder nu https (SSL/TLS) och dess url är därmed –  https://stambok.sverak.se – äldre länkar omdirigeras automatiskt.

211130 – Ny ikon “A” som syns vid de katter som har nödvändiga avelsintyg sparade i SVERAKs stambok.

Aladdin

Aladdin är ett utställningssystem som är utvecklat för att vara ett stöd vid SVERAK utställningar. Genom Aladdin sker inskrivning av anmälda katter, katalogutskrift, e-postbekräftelser och mycket mer! Genom online-anmälan kan anmälan ske direkt till Aladdin.

Ändringslogg

230302 – Ny version (ver 1277). Vid utskrift av nummerlappar blir det inte längre dubbletter. Skapar man katalog (breda varianten) så syns nu kattens ursprungsnummer bredvid t ex seniornumret.

220124 – Ny version (ver 1276). Borttag av funktioner som inte ska användas längre

211216 – Ny version (ver 1275) finns att ladda ner på hemsidan. Med följande förbättringar:
– säkerställning av mejladresser från MinaKatter.
– säkerställning av åldersberäkning (4-månadersgränsen).

id-registret.se

Vårt nationella ID-register för katt där man söker på ID-registrerade katter samt även själv kan registrera sin ID-märkta katt online med hjälp av BankID.

Ändringslogg

231207 – Flytt av sidan till modernare server. Samtidigt passade vi på att anpassa utseendet i enlighet med vår (nuvarande/kommande) grafiska profil.
221025 – Uppdaterade söksidan med visning av kattens profilbild, samt att det nu finns en notering om katten är registrerad som saknad via vår nya tjänst.

221024 – Ny tjänst för att visa katter registrerade som saknade. Sökbart via karta och för att registrera katt som saknad loggar man in på Mina sidor (MinaKatter) med mobilt BankID.

220509 – Bekräftelsemejl skickas nu ut till alla som ID-registrerar en huskatt och valt swish som betalsätt.

211118 – Uppdaterat betallösningen Swish med ett automatiserat flöde.

sverak.se

Ändringslogg

230316 – Lanserat en ny layout med en mer användarvänlig navigering. Samtidigt flyttades webbsidan till en modernare och säkrare server. Gamla versionen går att nå ett tag via old.sverak.se

230223 – Kompletterat utställningsresultaten med domarens namn.

221215 – Sidan med listan över våra aktiva uppfödare är uppdaterad så att den visar aktuell information i realtid. Här finns nu också kolumn för att visa certifieringen.

220124 – Uppdaterat med en söksida efter aktiva stamnamn (medlemskap i SVERAK-klubb).
-> sverak.se/aktuella-uppfodare-med-stamnamn/

köpakatt.se

SVERAKs annonssida med enbart raskatter från våra uppfödare.

Ändringslogg

230824 – Medlemmar kan nu annonsera sin första kull utan att ha ett stamnamn.

221006 – Lagt in kontroll så att kattannonser raderas automatiskt efter 90 dagar. För kullannonser är det fortfarande 10 månader som gäller (300 dagar) innan radering.

220509 – Större uppdatering av köpakatt.se med nytt utseende och en snabbare & modernare server samt en stor mängd ny kod för att säkra upp annonseringen via MinaKatter.  

shop.sverak.se

SVERAKs webbshop där bl a förbundstidningen Våra Katter säljs.

Ändringslogg

240117 – Publicering av nya sidan för vår webbshop. Nu med betallösning via Swish & Svea.
Utökad med följande produkter:
– digitala versioner (nedladdningsbara) av Våra Katter (utgåvor fr o m 2014).
– presentkort som gäller i vår webbshop
– förmånliga paket av tidningen, sorterade per katttras (presenterade i respektive nr)
– jubileumsboken “Kattförbundet SVERAK genom fem decennier”

Rulla till toppen