SVERAKs egna annonssida för dig som vill köpa raskatt, hitta uppfödare eller låna hane

Att ha & köpa raskatt

Katten är ett underbart djur!

Den är självständig och intelligent samtidigt som den är mycket lojal och beroende av sin familj. Den vård, omsorg och kärlek som man ger sin katt får man hundrafalt igen och har man en gång levt med katt är det svårt att leva utan!

Går du i “kattankar”? Då har du en del att fundera över och det är viktigt att tänka igenom beslutet ordentligt.

Är du beredd på att ta ansvar för din katt många år framöver? Den lilla söta kattungen växer upp och blir stor och kan – om den är frisk – leva i mer än 15 år.

Köp boken "Att ha katt" endast 98 kr!
Köp boken “Att ha katt” endast 98 kr!

Har du tid och ekonomiska möjligheter att ha katt? En katt ska ha tillsyn minst två gånger om dagen och utöver kattmat och kattsand tillkommer kostnad för försäkring, veterinärkostnader med mera.

När du har tänkt igenom och bestämt dig kan det finnas flera frågor; hur du får tag i en uppfödare, om du ska välja hane eller hona, kattunge eller vuxen katt…

Vi hoppas att du på våra sidor kan få lite tips och råd på vägen så att du hittar just DIN katt!

“Kan jag göra tillägg/bilagor till överlåtelseavtalet? Veterinären hittade ett fel på katten jag ska sälja, måste jag sänka priset? Kan köparen, eller säljaren, när som helst avbryta köpet?”

Frågorna som kan dyka upp när man ska köpa eller sälja en katt kan vara många. Vi har listat några av de vanligaste frågorna och svarar på dom här:

Avtal – vanliga frågor & svar >>

Rulla till toppen