Kattförbundet SVERAKs ID-register

SVERAKs ID-register
Kattförbundet SVERAKS nationella ID-register

SVERAKs nationella ID-register skapades som en konsekvens av att staten inte ville tillskapa ett obligatoriskt register för katt. SVERAKs ID-register startades upp år 2009 och har idag ca 500.000 ID-märkta katter i sitt register.

Kattförbundet SVERAKs nationella ID-register används dagligen både för att hitta ägaren till en upphittade katt men även för vår egen verksamhet i avel och utställning. Vårt ID-register är ett frivilligt ID-register (likt Kennelklubbens ID-register för katt).

Från och med 2023 ska din katt vara id-märkt och registrerad hos Jordbruksverket. Det gäller såväl innekatter som utekatter (födda före 2008). Kravet på registrering gäller även om din katt redan är registrerad i vårt eller Kennelklubbens ID-register.

Vi kommer att fortsätta driva vårt ID-register och även utveckla det ännu mer för att fortsätta att hjälpa katter hitta hem snabbare!

Några av fördelarna med att ha katten registrerad i vårt ID-register:

 1. Enda ID-registret i Sverige där man idag kan ladda upp och visa bild på katten i samband med sökning på ID-nr.
 2. Tillgång till tjänsten “Saknad katt”, om katten springer bort.
 3. Smidig & säker hantering av uppgifter med mobilt BankID via Mina sidor (MinaKatter).
  Du kan t ex:
  – ladda upp bild på katten
  – uppdatera befintligt ID-nr
  – uppdatera när katten blir kastrerad
  – markera katt som avliden
  – mm
 4. Möjlighet till kostnadsfria ägarändringar online med mobilt BankID.
 5. Vi kan katt.
Kontrollera om din katt är ID-registrerad i vårt ID-register
Behandling av personuppgifter enligt GDPR

De personuppgifter som lämnas till Kattförbundet SVERAK vid ID-registrering av katt behövs för att vi ska kunna administrera och ge god service till djurägaren och när katten eventuellt blir upphittad.

Vid registrering i vårt register godkänner personer att dennes personuppgifterna också kan komma att användas för utskick av information och erbjudanden relaterade till Kattförbundet SVERAK.

Personuppgifterna hanteras i enlighet med för tillfället gällande lagstiftning. Utförlig information gällande Kattförbundet SVERAKs behandling av personuppgifter finns på www.sverak.se/sekretessinformation

Rulla till toppen