Annonsera på köpakatt.se

Mina sidor

Köpakatt.se är en kostnadsfri annonsplats för dig i en SVERAK-klubb som har SVERAK-registrerad raskatt till salu, uppfödning av SVERAK-registrerade raskatter och/eller en avelshane att ”låna ut” i avel.

Läs igenom denna guide samt användarvillkoren innan du skapar annons eller gör ändringar.

Grundkrav för annonsering

För att få tillgång att skapa uppfödarannons och för att kunna skapa annons under någon av flikarna “Kullar”, “Avelshanar” och “Katter” gäller att

 • inloggning i Mina sidor har skett med mobilt BankID
 • du är huvud- eller familjemedlem i en SVERAK-klubb
 • du inte är under disciplinär åtgärd i SVERAK eller bryter mot användarvillkoren för köpakatt.se (detta medför spärrad annons)
 • katten är en SVERAK-registrerad raskatt – det är inte tillåtet att annonsera om huskatter på köpakatt.se

Dessutom gäller att:

 • du som vill skapa katt- eller avelshaneannons är huvudägare av katten.
 • du som vill skapa uppfödarannons är huvudinnehavare av stamnamnet.

Uppfödarlista

Uppfödarlistan på köpakatt.se visar ras, ort och län, stamnamn, uppfödarens namn, länk till e-post och eventuell webbplats, Facebook eller Instagram. Samt information om annonser på köpakatt.se eller förväntad kull. En symbol Uppfödare med godkänt kunskapstest indikerar om uppfödaren har godkänt resultat på kunskapstest. Sorteringsordningen på listan är: ras, län, ort, stamnamn och besökare kan göra urval för ras och län.

Du som är huvudinnehavare av ett stamnamn kan enkelt få en uppfödarannons på köpakatt.se

Gör så här i Mina sidor:

 • Gå till Min Sida och klicka dig in på fliken “Uppfödarinfo”
 • Klicka på knappen “Ändra uppgifter” (ett kugghjul i mobilversion)
 • Under rubriken “Annonsinformation” finns rubriken “Visas i uppfödarlistan?” – kryssa i “Ja”.
 • Klicka på “Lägg till raser” så öppnas ett fönster med två kolumner; en för “Dina raser” och en med “Alla raser”.  I kolumnen “Alla raser” väljer du den ras – eller raser – du föder upp genom att klicka på eller dra över rasen till kolumnen “Dina raser”. När detta är klart och sparat ser du på Min Sida att rasen finns med. Har du valt “Ja” – “Visas i uppfödarlistan” skapas en uppfödarannons för respektive ras du valt. Gör du fel eller slutar föda upp viss ras – klicka på minustecknet bakom rasens namn. 
 • Kull på gång (planerad eller ännu inte är registrerad)? Kryssa i “Ja” under “Förväntas kull” så kommer information att visas i din uppfödarannons – med länk till eventuell webbplats. Finns ingen webbplats angiven (på Mina Sida) blir länken till den e-postadress som finns registrerad. Här kan man också ange länkar till Facebook & Instagram.
Uppfödarannonsen
Genom att klicka på knappen “Ändra uppgifter” (blått kugghjul i mobilen) så kan du därefter redigera information som visas på köpakatt.se.

Katter på sidan Annonsera

När du väljer sidan Annonsera kommer du – under flikarna “Kullar”, “Avelshanar” och “Katter” – att se de katter som du kan skapa annons för (se grundkrav för annonsering).

Under respektive flik väljer du om du vill lägga upp ny annons och/eller redigera/ta bort en befintlig annons genom att klicka på ”Skapa/redigera annons”.

För kull-, katt- och avelshaneannons gäller…

Profilbild

På sidan “Mina katter” ser du en lista med katter med dig registrerad som ägare. När du klickar på kattens namn kommer du till en detaljsida över katten. Som huvudägare kan du – genom att klicka på knappen “Ändra uppgifter”(ett kugghjul i mobilversion) – ladda upp/ändra kattens profilbild. Bilden ser du i listan Mina Katter och den kommer även att visas som miniatyrbild i den detaljerade kattannonsen.

Annonsrubrik

Annonsrubriken får bestå av max. 100 tecken och det är den som kommer att synas på annonssidan.

Annonstext

Annonstexten får bestå av max. 3500 tecken. Den kommer att synas i den detaljerade kattannonsen.

Annonsbilder

Du kan ladda upp max. fem annonsbilder och vardera bild får vara max. 8MB stor. Den första bilden kommer att vara den som kommer att synas på listan över annonser. Bild i annons kommer att förses med en mindre, halvtransparent SVERAK-logotyp i ena hörnet (för att minska risken att personer laddar ner och använder bilderna i otillåtna syften). Får du roterade bilder sparade i din annons så behöver du öppna upp dom i ett bildprogram och spara om dom roterade till rätt läge innan du laddar upp dom (detta gäller för en del modernare mobiler).

Skapa kull- och kattannons

“Kattannonser” på köpakatt.se samlar annonser som är skapade från Mina sidors annonsdel “kattkullar” och “katter”. Listan är sorterad efter födelsedatum och urval kan göras efter ras och län. På sidan finns uppgifter om ras, ort och län, annonsrubrik, kullens/kattens födelsedatum, kontaktperson (uppfödare/huvudägare) samt namn på katter i annonsen. En liten symbol Uppfödare med godkänt kunskapstest indikerar om uppfödaren fått godkänt på ett kunskapstest. För de som certifierat sig så visas följande symbol Uppfödare med godkänt kunskapstestUppfödare med godkänt kunskapstest.

Du kan skapa en kullannons under förutsättning att kullen är registrerad i SVERAKs stambok, ingen nedre åldersgräns och du har ett stamnamn. Kullannons kvarstår som längst till dess kullen fyllt 3 månader. Om du inte avaktiverar annonsen nollställs den automatiskt och tas samtidigt bort på köpakatt.se (“sista-datum” finns angivet vid kullen under Annonser). Respektive katt från kullen – som kvarstår i uppfödarens/huvudägarens ägo – blir tillgängliga under “Katter” som individannons.·

Skapa annons:

Annons

 • Gå till sidan Annonsera i Mina sidor
 • Välj flik beroende på din annonstyp; kull- eller kattannons
 • Klicka på “Skapa/redigera annons”
 • Skriv din annonsrubrik, annonstext och ladda upp bilder
 • Under rubriken ”Status” måste du välja något av följande alternativ:
  • ”Till salu” – katten är till försäljning. Ange inte till salu om du inte har för avsikt att sälja katten!
  • ”Tingad”. Kanske har du någon som visat intresse eller redan skrivit ett tingningsavtal. Du väljer själv om du vill visa katten i annonsen eller inte. Ska den inte synas – kryssa i ”Ej annons”.
  • ”Såld”. Du har redan sålt katten och väljer själv om du vill visa den i annonsen eller inte. Ska den inte synas – kryssa i ”Ej annons”.
  • “Ej annons”. Katten visas inte i annons på köpakatt.se
 • Försäljningspris – du avgör om du vill ange försäljningspris eller inte i annons.
 • Speciellt för kullannons: Kanske vill du ge lite kort presentation av de olika individerna i kattkullen. Utöver annonstext och annonsbilder kan du välja att skriva en kort text –max. 350 tecken – per katt. I annonsen på köpakatt.se kommer denna ”individtext” att vara dold bakom en informationsflagga och visas när man klickar på den. Har du inte skrivit någon “individtext” syns ingen informationsflagga.

Skapa avelshaneannons

Du kan skapa annons för en avelshane under förutsättning att det är en fertil hane som är över sex månader gammal. Om katten blir kastrat måste eventuell avelshaneannons avaktiveras innan du kan ändra till kastrat (på kattsidan under “Mina katter”).

“Avelshanar” på köpakatt.se är sorterad efter födelsedatum och urval kan göras efter ras och län. På sidan finns uppgifter om ras, ort och län, annonsrubrik, födelsedatum, färg, ägare samt kattens namn med länk till FindUs – SVERAKs stambok på nätet.

Skapa annons:

 • Gå till sidan Annonsera i Mina sidor
 • Välj fliken Avelshanar
 • Klicka på “Skapa/redigera annons”
 • Skriv din annonsrubrik, annonstext och ladda upp bilder.

OBS! Dessa avelshanar ska enbart användas i avel där stamtavlor kommer att utfärdas.

Dags att publicera annons

Skapar du en ny annons som du ångrar – klicka på “Nollställ annonsinnehåll” så börjar du om på blank sida. Du kan även välja att avaktivera annonsen.

När du klickar på “Spara/publicera annons” godkänner du användarvillkoren för köpakatt.se och bekräftar att du har läst guide för användande inklusive vår policy om användning av cookies. Oftast går det fortare men det kan ta upp till 15 minuter innan annons/ändring blir synlig på annonssidan.

Observera! Om något av villkoren i grundkrav för annonsering inte längre uppfylls kommer annons att avaktiveras i Mina sidor och annons/er tas bort från köpakatt.se. Detta gäller även om katten blir noterad som avliden.

Finns frågor eller behöver du hjälp – kontakta SVERAKs kansli, sverak@sverak.se.

Rulla till toppen