Huskattbevis

Huskattbevis liknar till viss del raskattens stamtavla i det avseendet att beviset består av ett kraftigare gulaktigt, bigat, dokument som är präglat och attesterat. I beviset finns bland annat uppgift om kattens namn, kön, födelsedatum, hårlag och färg, ID-nummer samt ägare. Varje huskattbevis erhåller ett unikt bevisnummer.

Du som ansöker om huskattbevis ska vara huvud- eller familjemedlem i en SVERAK-klubb.

Ansökan och betalning
Ansökan sker skriftligt genom att du fyller i blankett blnr 2010 ”Ansökan om huskattbevis”, som du hittar inne i Mina sidor på blankettsidan.

Förskottsbetala 150 kr till SVERAKs bankgiro 630-2962 eller till Swish 123 222 82 94

Skicka
Skicka den undertecknade blanketten tillsammans med kvittokopia till din kattklubb (fvb till SVERAK).

Fyll i ansökningsblankett

På blanketten fylls i:

  • Kattens namn – som ska vara ett sammanhängande ord (inga bindestreck, mellanslag  och liknande) och får inte överstiga 19 tecken.
  • Födelsedatum eller närmast möjligt om exakt födelsedatum är okänt.
  • Hårlag. Här anges om katten är lång- eller korthårig.
    På huskattbeviset kommer långhårig huskatt att anges som HCL (housecat longhair) och korthårig huskatt som HCS (housecat shorthair).
  • Kön – hane eller hona.
  • Färg och eventuellt mönster (EMS-kod) – det finns en mängd färger och mönster på katter – skriv kattens färg och eventuellt mönster i korthet. Är du osäker på färg – kontakta din kattklubb.
  • ID-nummer. Här klistrar du ID-remsa med chipnummer eller tatueringsnummer alternativt bifogar veterinärintyg eller SKKs s.k. ägarintyg där ID-numret framgår. Om katten redan är registrerad i SVERAKs ID-register räcker det att du skriver ID-numret och kryssar i rutan ”ID-numret finns redan registrerat”.
  • Ägare – ange ditt för- och efternamn, fullständig adress och övriga kontaktuppgifter. Vi ser gärna att du anger hela ditt personnummer. Denna uppgift hanteras internt – personnumret blir aldrig synligt för utomstående. Tänk på att kryssa i om du vill att ditt namn och övriga kontaktuppgifter ska publiceras synliga i SVERAKs ID-register tillsammans med den anmälda katten: Om du kryssar i ”JA”-rutan innebär det att du tillåter publicering av personuppgift (namn, adress, telefonnummer, e-post).

Frågor eller funderingar – kontakta utställningssekreteraren i din kattklubb för hjälp och information.

Rulla till toppen