Steg för steg

Steg 1.

Logga in på Mina sidor med mobilt BankID.

Steg 2.

Klicka dig därefter in på aktuell katt som intyget gäller för. Här finns nu en flik som heter “Hälsa” där dina tidigare intyg och pågående uppladdningar visas.

 

Fliken hälsa

Beroende på vilket slags intyg du ska ladda upp, väljer du nu den uppladdningslänk som ligger under respektive rubrik, “Hälsostatus” eller “Avelsintyg”. 

Hälsostatus -> alla DNA-intyg samt ultraljudsscanningar av hjärta och njurar (HCM/RCM & NJUR).

Avelsintyg -> navelbråck, normala testiklar och hörselintyg.

 

Ladda upp intyg

Steg 4.

Ett nytt fönster öppnas och här väljer du vilken typ av intyg du ska ladda upp. Gäller det hälsointyg, så är default “normal” och kommer att ändras av admin (vid behov) i samband med kontroll och godkännande.

Steg 5.

Klicka därefter på knappen bläddra och leta fram intyget på din dator/enhet.

Välj intyg

Steg 6.

När du valt fil ska du nu lägga till den valda filen för intyget genom att klicka på den blå knappen “Lägg till”.

Steg 7.

I sista steget ser du nu en sammanfattning av intygstyp och vald fil för intyget. Genom att klicka på knappen spara skickas den till admin för kontroll.

Steg 8.

Nu är din del klar! Ditt uppladdade intyg finns nu i listan i rutan “Hälsa” under relevant kolumn med  ljusgrå text. Vilket innebär att den väntar på godkännande. När den texten blivit svart är intyget godkänt.

Skulle det krävas åtgärd från din sida, så markeras det tydligt i listan över dina katter. Då klickar du in dig på kattens sida och klickar på intyget med den röda texten, som nu är länken  för att ladda upp ett nytt intyg. Du ska alltså INTE ladda upp ett nytt intyg via länken som användes när du laddade upp intyget första gången.

Nu öppnas uppladdningsfönstret igen och i detta läget kan du nu  inte välja intygstyp, utan det har vi admins sparat till det korrekta. Vi har också skrivit ett felmeddelande, som du kan läsa här i samband med att du ska leta reda på och ladda upp en ny fil. Leta nu rätt på ditt nya intyg och lägg till och spara som tidigare. Så skickas ärendet tillbaka till oss för granskning igen.

Om det blev fel intyg uppladdat har du nu möjligheten att radera ditt uppladdade intyg. Använd ikonen för papperskorg som finns bredvid ditt intyg för att radera intyget.

Radera intyg

Rulla till toppen