Kattförbundet SVERAK!

Vi representerar drygt 7 500 enskilda medlemmar som är fördelade på 38 kattklubbar runt om i Sverige. SVERAK sköter stambokföring av raskatter och ansvarar för drygt 65 internationella kattutställningar varje år. SVERAK driver ett nationellt ID-register för katt som har över  500.000 registrerade katter.
SVERAK ingår i världens största internationella förbund – Fédération Internationale Féline (FIFe) som är initiativtagare till World Cat Congress (WCC).

Dekorativ linje

Stambokföring

Har du en raskatt (med stamtavla) som fått kattungar och är du medlem i en SVERAK-klubb? Är hankatten (far till kullen) en raskatt och av samma ras eller syskonras som honkatten (mor till kullen)? Då kan du beställa stamtavlor för kattungarna via klubb eller Mina sidor.

Utbildning

Vi vill säkerställa och uppmuntra till kunskap hos uppfödare/medlemmar, men också följsamhet och ansvar hos uppfödare i relation till styrande dokument. Detta ska generera en köptrygghet för den som vill köpa katt av våra uppfödare, men också skapa en trygghet för katten.

Bli medlem

Medlemskap i en av SVERAKs kattklubbar ett utmärkt tillfälle att få umgås med andra med samma intresse. Du måste inte ha raskatt för att vara med i en SVERAK-klubb – du behöver faktiskt inte ens ha katt! Genom att bli medlem stöttar du också oss i vårt arbete för katten!

Dekorativ linje

Aktuellt i SVERAK

Utställningsresultat

Dekorativ linje

Mina sidor i SVERAK (MinaKatter)

Här kan kattägare se, samt hantera viss information, gällande dig och dina katter. Några av befintliga funktioner – utveckling pågår ständigt!

MinaKatter
Rulla till toppen