ID-registrera din katt

Har du ID-märkt din katt? Har du registrerat den?

Inte?

Då är det hög tid att göra det nu!

ID-registrering
Foto: Eivor Rasehorn

Statistik visar att många kattungar föds under maj, juni och juli. Du som har fått eller väntar en kull behöver ID-märka och registrera kattungarna innan de flyttar till nya hem. Det är också ett lagkrav som gäller för ALLA katter från och med årsskiftet. Till ID-registret har både Polisen och alla länsstyrelser tillgång och kan spåra bortsprungna katter.

”Det här är ett enkelt sätt som visar vem som äger katten och var den bor. En trygghet för både ägare och katt.”, säger Eva Porat, förbundsordförande i kattförbundet SVERAK. ”Vi noterar en ökning av antalet sökningar i vårt ID-register under sommaren, därför är det av högsta vikt att katten finns registrerad och med rätt uppgifter. Det finns fortfarande allt för många bortsprungna katter som inte hittar hem och som i värsta fall riskerar att förvildas och fara illa.”

Vänta inte utan kontakta närmaste veterinär; ID-märk och registrera din katt redan nu!

www.id-registret.se


Lätt och smidigt med eller utan bank-id. Du som redan har en registrerad katt i ID-registret; kontrollera gärna att alla uppgifter är aktuella!