Information gällande kunskapstestet för UppfödarEttan

Testperiod
Din testperiod startar i och med att du registrerar en användare (med personliga engångskoden) på hemsidan “Testis”. Du har sedan 30 dagar på dig att genomföra och slutföra testet och du kan göra om det fler gånger under denna period. Alla som ska göra testet får länk och personlig kod synlig på startsidan i Mina sidor, efter att ansvarig utbildare rapporterat närvaro till kansliet.

Testet
Testet är uppdelat på 2 prov. Del 1 är ett litet prov med 15 st obligatoriska frågor och del 2 består av 45 slumpade frågor. För att klara testet så måste du ha alla rätt på frågorna i del 1 och på frågorna i del 2 så måste du ha 40 rätt av 45. Testet är personligt och eventuellt fusk beivras. Dina svar sparas och du kan därmed fortsätta med ett test där du var nästa gång du loggar in. 

Svaren
Du hittar dom dels i utbildningsmaterialet och/eller i styrande dokument och lagar. Länk till FIFe och SVERAKs regler hittar du på SVERAKs hemsida. Man kan också få stadgar & regler i pappersform.

Godkänt test
När du uppnått godkänt testresultatet så skickas detta automatiskt till kansliet som därefter skickar (postar) dig ett kursintyg för genomgången utbildning.

Rulla till toppen