Så här anmäler & betalar du till en kurs i Mina sidor

Kurser i SVERAK
När anmälan startat finns knappen "Anmäl" synlig för aktuell kurs

1. Logga in i Mina sidor med BankID och klicka på den nya menyn “Kurser” som nu finns i huvudmenyn.

2. Varje befintlig kurs (vars anmälningstid har börjat och det finns lediga platser till) har en knapp för anmälan. Klicka på knappen för den kurs du vill anmäla och boka en plats till.

Anmäl

3. Nu dyker en betalknapp upp. Betala direkt (Swish enda betalsättet via betalknappen).

Betalknapp

Ange nu det mobilnummer du ska betala från. Därefter startar du Swish-appen och slutför betalningen.

4. Du kan här också själv avanmäla din plats (innan betalning är gjord), om det visar sig att det inte passade i din kalender.

Avanmäl

En plats hålls i 3 “datumdagar”* därefter blir den automatiskt tillgänglig igen för övriga medlemmar om du inte har betalt för din plats.

* Exempel – Anmäler du dig till en kurs 1:a oktober kl 10.15, så får du ett mejl efter 2 “datumdagar” (kl 08.00), alltså 3:e oktober kl 08.00 med information om att din plats blir avanmäld om du inte betalar före 4:e oktober kl 08.00. Samma förutsättningar gäller om du anmäler till kurs 1:a oktober kl 22.45. Du får då ett påminnelsemejl kl 08.00 3:e oktober om att betala före den 4:e oktober (kl 08.00). 

5. Efter genomförd betalning så kommer du överst på sidan Kurser se vilken kurs du är anmäld och har betalt till under nya rubriken “Mina betalade kurser“.

6. Ca 1 vecka innan kursstart får du ett mejl med inloggningsuppgifter av Studiefrämjandet till Learnster, som är läroplattformen som används för denna utbildning. Du får också ett mejl från ansvarige utbildare med information rörande första träffen och utbildningsmaterialet.

Rulla till toppen