Nytt i MinaKatter – “Ladda upp intyg”

Nu har vi släppt en ny funktion i MinaKatter (Mina sidor på SVERAK) där du kan ladda upp intyg för respektive raskatt i SVERAKs stambok. Detta gäller både för avelsintygen och intygen rörande hälsostatus och är ett led i att förenkla och underlätta stambokföring av kull.

Du hittar funktionen i den nya rutan “Hälsa” som nu finns inne på kattens personliga sida. Efter uppladdning granskas intygen och de godkända går från ljusgrå text till svart. Medan de som kräver åtgärd får en röd färg.

Här på sverak.se hittar du all information gällande denna nya funktion via menyn Uppfödning och Ladda upp intyg. Där finns manualer, både i webbformat (text & bilder) samt som nedladdningsbar PDF.

www.sverak.se/intyg/

Vi har också publicerat en ny version av blankett (1001) som numera heter “Stambokföring av kattkull”. Den finns att ladda ner både på hemsidan och inne på MinaKatter. Se till att uppdatera er med denna, då aktuella blanketter alltid ska användas.

Rulla till toppen