Nya kattraser kommer att synas 2023!

Kattraserna Bombay och Lykoi är preliminärt godkända för utställning från den 1/1 2023

Under FIFes årsmöte 25–27/5 i Plzen (Tjeckien) preliminärgodkändes raserna Bombay och Lykoi. Godkännandet gäller från den 1/1 2023, så ni som vill se dessa raser på utställning får hålla er lite, men vi kan säga att det är två mycket spännande raser.

Bombay

 

Foto: Maria Westling

Rasen Bombay är känd som minipantern, ninjan – Svart som natten med silkeslen skinande päls och slående guldgula ögon. En Bombay lämnar ingen oberörd med sina fantastiska kontraster och självsäkra sätt. Rasen är intelligent, mycket social och passar utmärkt i familjer med barn, hundar och andra djur.

Lykoi

Lykoi

By steptacular – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=40817117

Rasen Lykoi – varulvskatten – kommer från en mutation hos huskatter från hela världen. Pälsen är mjuk och har inslag av ljusa hårstrån som ger ett intryck av, vad vi på människor brukar kalla ”grå tinningars charm” fast katterna har det över hela kroppen. Rasen beskrivs som aktiv, lekfull och nyfiken; en ras som passar i ett aktivt hem.