Postnord avslöjar katterna som blir frimärken!

Idag avslöjar PostNord vilka fem lyckliga katter som valts ut att bli frimärksmotiv i höst. Totalt har 18 370 kattägare över hela landet bidragit med nomineringar och bland vinnarkatterna hittar vi exempelvis Fili, som agerar vårdkatt till sin ägare som drabbats av långtidscovid, och Hera, som ständigt tar sin ägare på nya äventyr.  

PostNords stora tävling Min katt på frimärke engagerade verkligen kattägare över hela landet. Juryn har nu bland roliga och rörande motiveringar utsett fem vinnande katter som kommer att bli illustrerade och pryda ett av höstens frimärken. 

– Det har varit helt fantastiskt att få läsa alla motiveringar och se alla fina, knasiga och personliga bilder. Jag vill tacka alla som skickat in ett bidrag, och juryn är lite överväldigad av allt engagemang. Många, många har lyft betydelsen av katten som bästa vän och tröstare, och verkligen gett oss ögonblicksbilder ur alla typer av kattliv, säger Kristina Olofsdotter, chef för PostNord Frimärken. 

En av de lyckliga vinnarna är Jasmine Olsson Hansi och hennes katt Valiant, som fick en andra chans i livet tack vare ett katthem.  

– Jag är tacksam för att Kalmars katthem tog in Valiant som hemlös kattunge och hittade en vän som gör livet både bättre och roligare. Det är jättestort att han nu är en av de utvalda katterna som får pryda årets frimärken och jag ser fram emot att se hans ansikte och personlighet på alla mina brev senare i år. 

Sveriges kattklubbars riksförbund, Sverak, har varit delaktiga i urvalsprocessen, och frimärkena med de vinnande katterna finns att köpa i butik och på postnord.se från den 25 augusti.  

Nedan är en lista över vinnarna:

  • Fili är en ragdoll från Kiruna. En lite udda filur som agerar vårdkatt och har stått vid matte Maja Tapanis sida under långtidscovid.  
  • Hera är en sibirisk katt från Lund. Alltid pigg på äventyr och har visat sin matte Julia Weber att ingenting är omöjligt – bara man vågar. 
  • Bengt är en brittisk korthår från Västerås. En ung charmör som givit sällskap och välmående för matte Emma Pettersson i hemarbetstider. 
  • Cornelis är en devon rex från Stockholm. En genomsnäll myskille som förgyller tillvaron för sin ägare Louise Enhus med sin nyfikenhet.  
  • Valiant är en huskatt från Kalmar, som tack vare ett katthem hittade hem till Jasmine Olsson Hansi och nu får den kärlek och omvårdnad alla katter förtjänar. 
[flipbook pdf="https://www.sverak.se/wp-content/uploads/2022/03/Frimarkskatter_2022-1.pdf" lightbox="true" theme="light" title="Se bildspel på vinnarkatterna >>"]
Rulla till toppen