Ytterligare steg mot obligatorisk ID-märkning och registrering av katter

ID-registret.se

Enligt ett pressmeddelande har nu regeringen, den 28 oktober, beslutat om propositionen Märkning och registrering av katter. I propositionen föreslås att det införs ett krav på märkning och registrering av katter, i enlighet med det nuvarande systemet för märkning och registrering av hundar.

I regeringens proposition föreslås krav införas som ska syfta till att underlätta för myndigheter och ideella organisationer som arbetar med katter att skilja ägda katter från katter som saknar ett hem vilket bidrar till att öka skyddet för katterna.

“- Kraven kommer tydliggöra ägaransvaret för katter och kan på så sätt bidra till att höja kattens status som sällskapsdjur. På sikt kan det också bidra till en bättre välfärd för katter eftersom det kommer vara lättare att identifiera vilka katter som saknar ett hem. Det är väldigt betydelsefullt, inte minst eftersom katten är ett av våra vanligaste sällskapsdjur, säger näringsminister Ibrahim Baylan.”

De nya kraven föreslås börja gälla den 1 januari 2023.

Pressmeddelandet i sin helhet:
https://regeringen.se/pressmeddelanden/2021/10/forslag-till-riksdagen-om-markning-och-registrering-av-katter/

Rulla till toppen