Stambokför kull online via MinaKatter

Kattförbundet SVERAK har under en längre tid och på olika sätt försökt att underlätta för dig som är enskild medlem i någon av våra ca 40 klubbar. I flera steg har vi förberett för att man ska kunna stambokföra sin kull online. Och nu på vår födelsedag den 19 maj 2021, 66 år efter att SVERAK bildades, är funktionen publicerad och online inne i MinaKatter! Du når den genom att använda knappen “Stambokför ny kull” som nu finns för alla honkatter med stamtavla i SVERAK, som har godkända intyg sparade i stamboken.

Här på vår hemsida hittar du manualer och information via menyn: “Uppfödning/Stambokför kull online“.

En förklaringsvideo (demo) kommer inom kort också att finnas där för att ytterligare förenkla för er som vill börja använda funktionen.

Tänk på att:

  1. Betalningen sker som en avslutning av “stambokföring av kull” inne i MinaKatter (via Svea Ekonomi). Man kan alltså INTE betala på något annat sätt i samband med att man stambokför sin kull online utan man måste göra det via knappen “Betala“.
  2. Godkända intyg måste finnas i stamboken för hon- och hankatt. Antingen genom att de blivit godkända vid tidigare avel, eller om man fått intygen godkända genom att ladda upp dom i MinaKatter.
  3. Man behöver svenskt (mobilt) BankID för att kunna genomföra en stambokföring av kull online. Detta gäller både för ägare av hon- respektive hankatt samt eventuell huvudinnehavare av stamnamn (om annan än honkattägaren).

Mer information hittar ni via länken ovan. Som alltså hittas i menyn under “Uppfödning”.

Rulla till toppen