SVERAKs uppfödarprogram

Inom SVERAK finns ett stort antal uppfödare, allt ifrån nya till mycket erfarna uppfödare. Vi har inlett ett arbete med att kvalitetssäkra våra uppfödare och har därför infört olika erfarenhets- och utbildningsnivåer:

  • (Diplomerade uppfödare)

I vårt gamla kvalitetsprogram gavs möjligheten att göra ett kunskapstest, de som godkändes har rätt att titulera sig “Diplomerad SVERAK-uppfödare”. Möjligheten att bli diplomerad upphörde den sista december 2021. 

  • Certifierade uppfödare

Uppfödare som har varit uppfödare i minst 5 år och fött upp minst 5 kullar, genomfört “UppfödarEttan” med godkänt kunskapstest samt ytterligare 5 valbara kriterier (fokus på uppfödning och utställning), har rätt att ansöka om att få bli certifierad. Utfärdande av certifiering påbörjandes hösten 2022.

  • Auktoriserade uppfödare

Uppfödare som har varit uppfödare i minst 10 år och fött upp minst 20 kullar, genomfört “UppfödarEttan” och “UppfödarTvåan” med godkända kunskapstest samt ytterligare 10 valbara kriterier (fokus på uppfödning och utställning), har rätt att ansöka om att få bli auktoriserad. Utfärdande av auktorisering kommer göras från 1 januari 2024.

Här är en lista över SVERAK-anslutna uppfödare! 

Rulla till toppen