Certifiering

En SVERAK-ansluten uppfödare är en representant för förbundet och många gånger den första kontakten en kattköpare har med SVERAK. Vi vill därför öka statusen och ge förbundets uppfödare möjlighet att synliggöra sin nivå av kunskap och erfarenhet som borgar för köptrygghet och kvalitet.

“Under förutsättning att stamnamnets huvudinnehavare fullföljt och klarat UppfödarEttans test. Om ett stamnamn har fler innehavare så kan även de certifiera sig, men för att stamnamnet ska kunna nyttja de förmåner som ges vid certifiering måste huvudinnehavaren av stamnamnet vara certifierad. Publicering av Ceritfierade uppfödare finns på SVERAKs hemsida.” Aktiva stamnamn

Från 1 november 2022 så kan du som är uppfödare ansöka om certifiering och avgiften är 550 kr.

Använd vårt webbformulär för att skicka in din ansökan om certifiering >>

För att kunna ansöka så krävs det att du uppfyller nedanstående krav:
Du ska dessutom uppfylla minst 5 av följande valbara kriterier:

Du som ansöker om certifiering ska skicka in din ansökan till din klubb. Använd gärna vårt webbformulär för detta (länk nedan). Du ska visa att du uppfyller kraven och visa vilka valbara kriterier som du uppfyller. Här kan du behöva begära ett intyg från din klubb eller annan klubb om du ansvarat för utställningssekretariat eller varit utställningskommissarie. Det tar upp till 6-7 arbetsdagar från det att kansliet fått din godkända ansökan (via klubben) innan du blir certifierad.

Använd vårt webbformulär för att skicka in din ansökan till din klubb >>

Tänk på

Din ansökan om certifiering går via din kattklubb. Kom ihåg att bifoga kvittokopia på betalningen. Det tar 6-7 arbetsdagar från det vi fått din ansökan från klubben tills du är certifierad.

Rulla till toppen