Svenljunga distrikt påverkas av veterinärbristen i Sverige från årsskiftet 

Från och med den 1 januari kan Jordbruksverket tyvärr inte garantera att det finns en organiserad veterinär beredskap dygnet runt i Svenljunga distrikt. Bakgrunden till detta är bristen på veterinärer i Sverige. Jordbruksverket arbetar för att så snart som möjligt hitta en långsiktigt stabil lösning för att åter ha veterinär beredskap dygnet runt i distriktet. Det är viktigt du som kattägare i Svenljunga distrikt är medveten om att det i nuläget kan bli svårare att få tag på veterinär på kvällar, nätter och helger. För att inte din katt ska drabbas råder SVERAK att alltid kontakta veterinär i tid om din katt börjar bli dålig – vänta inte för länge! Ta också reda på vilka möjligheter till veterinär vård som finns i ditt närområde, och hur deras möjligheter att erbjuda vård ser ut vid olika tider. Tänk också på att situationen är ansträngd för personalen inom djursjukvården. De arbetar för att kunna hjälpa alla djur och djurägare. Bemöt dem vänligt! 

Besök Jordbruksverkets hemsida för ytterligare info gällande detta.
https://jordbruksverket.se/svenljunga

Rulla till toppen