- Kattförbundet SVERAK - http://www.sverak.se -

Vad du ser…

Vad du ser när du hittar sökt katt

ID-nummer - kan vara ett tatuerat ID-nummer eller microchipnummer.

Ras - här finns det två begrepp; raskatt och huskatt. Huskatt är en katt utan stamtavla - oavsett hur den ser ut eller vilka föräldrar den har. Läs mer om de olika raskatterna under rubriken Kattraser.

Färg och mönster (och i vissa fall ögonfärg och svanslängd) - det finns en mängd olika färger och mönster på katter. Inom SVERAK använder vi andra färgbeteckningar än vad en del är vana vid (en så kallad EMS-kod). Det kanske kan verka konstigt men en katt som ofta kallas grå kallar vi för blå, en beige katt för creme, en randig katt för tigré och så vidare.

Kön - här finns förstås bara två val att göra; hane eller hona. Vi har valt att inte publicera uppgift om katten är kastrerad eller inte.

Född - födelseår publiceras och om detta inte angetts blir fältet blankt. Om den som anmäler katten anger när den är född anges ett beräknat födelseår.

Pälslängd - i allmänhet pratas om långhår och korthår - självklart med tanke på om katten har lång eller kort päls. För att underlätta för den som söker katt i SVERAKs ID-register har vi valt att enbart ange långhår eller korthår.

Kattens namn. Om det är en huskatt står det namn som kontaktpersonen angett vid registrering. Om det är en raskatt - eller huskatt med huskattbevis - som är registrerad i SVERAKs stambok hämtas uppgiften därifrån och du ser kattens hela officiella namn. Till vardags används sällan raskattens hela formella namn men i alla officiella sammanhang (ID-register, utställning och liknande) används det namn som katten fått när den blev stambokförd.

Ort - även om kontaktuppgifter ej publiceras anges ägarens eller kontaktpersonens bostadsort.

Är ID-numret understruket? I så fall har ägare/kontaktperson tillåtit publicering av kontaktuppgift. Klicka då på ID-numret så öppnas sida med katt- och kontaktuppgift; namn, adress och eventuellt telefonnummer och e-postadress.

Medlem i SVERAK-klubb - här kan du se om och i vilken SVERAK-klubb kontaktperson/ägare är medlem i.